06 230 001 72 info@beleefhradvies.nl

Disc en drijfverenanalyse

Disc

Hoe iemand zich gedraagt, zegt veel over zijn/haar potentieel. Het DISC profiel is een krachtig hulpmiddel dat gebaseerd is op een eeuwenoude persoonlijkheidstheorie. Het helpt inzicht te krijgen in de eigen gedragsstijl, motivatoren en communicatievoorkeuren en die van anderen. Door je bewust te worden van je sterke punten en ontwikkelingsgebieden, kun je jezelf verder ontwikkelen en succesvolle relaties opbouwen.

Met het DISC-profiel leer je:

=

Waarom je reageert zoals je reageert. Als je jouw sterke punten en valkuilen leert ontdekken, kun je dat omzetten in gedrag op de werkvloer en in je privéleven.

=

Beter communiceren. Als je begrijpt hoe je zelf bent, kun je je beter verplaatsen in een ander en jouw manier van communiceren aanpassen, waardoor jouw boodschap beter overkomt.

=

Jouw aandeel in het team herkennen en te verbeteren. Doordat je begrijpt waar gedrag vandaan komt, bij jou en je collega’s, bouw je aan relaties en wordt het samenwerken bevordert. Feedback en complimenten worden makkelijker om te delen.

Met het DISC-profiel ontvang je een uitgebreid rapport met diepgaande inzichten in je gedragsstijl, communicatieadviezen en praktische tips om jezelf verder te ontwikkelen. Deze DISC-analyse bied ik aan in een persoonlijk traject of in de vorm van een team-workshop. Het is bewezen effectief en helpt medewerkers terug in hun kracht te komen en elkaars kracht te leren gebruiken.

Drijfverenanalyse

Naast hóe iemand zich gedraagt (DISC), is het belangrijk te weten waarom iemand zich zo gedraagt. Wat vindt iemand belangrijk, wat is moeilijk te veranderen vanuit iemands karakter of mens-zijn? Het gaat er dus niet om hoe iemand zich gedraagt maar waarom iemand doet wat hij/zij doet. Drijfveren staan aan de basis van communicatie en zijn van invloed op de werkplek en de organisatie. Vergelijk je deze drijfveren met de functie die iemand vervult, dan kom je vaak tot verrassende ontdekkingen en kunnen deze aanleiding zijn om op een andere manier naar ambities en functies binnen de organisatie te kijken.

Wil je graag onderzoeken wat jouw medewerkers binnen jouw bedrijf drijft? Wil je weten welke drijfveren bij specifieke functies passen?

Hoe kan ik zorgen dat mijn team beter gaat samenwerken?

Hoe krijg ik meer inzicht in de gedragsstijlen van mijn medewerkers?

Gebruik ik het potentieel van mijn medewerkers voldoende?

Telefoon

06 230 001 72

Gevestigd in

Hoogeloon

Neem contact op


× Stel jouw vraag!